Maten vi serverer hos oss
I Emaljeverket barnehage ønsker vi å servere så næringsrik og ren mat som mulig. Vi har fokus på å lage mat fra bunnen og med ferske råvarer som skal gi mest mulig næring. Vi serverer et måltid per dag: lunsj, og dette er hovedsakelig varm mat, med unntak brød bakt på økologisk mel fra Holli mølle og kaldgrøt basert på kokosmelk
Eksempler på mat i Emaljeverket barnehage er:
- Tomatsuppe med krutonger (inneholder blant annet hakkede tomater, løk, hvitløk, gulrot, grønnsaksbuljong, ulike krydder som smaksforsterkere servert med krutonger fra hjemmelaget brød av spelt)
- Vegetargryte (inneholder blant annet ulike bønner og linser, tomater, speltperler og diverse grønnsaker)
- Kaldgrøt (inneholder blant annet havregryn, chiafrø, honning, kokosmelk toppes med rosiner og bananer)
- Fiskegrateng (inneholder blant annet sei, torsk eller hyse, grønnsaker, hvit saus av kokosmelk toppet med griljermel)
- Søtpotetsuppe med focaccia (inneholder blant annet løk, hvitløk. potet, søtpotet, ulike krydder, grønnsaksbuljong, gulrot, kålrot og serveres med focaccia bakt av speltmel fra Holli mølle
- Brød. Bakes av ulike melsorter fra Holli mølle, og serveres lunken og fersk med ulike pålegg som makrell i tomat, eggesalat, ost, krydderoster, smør, kaviar og leverpostei
- Risotto (inneholder blant annet kokt ris, erter, sjampinjong og løk og hvitløk, olivenolje og kokt i grønnsaksbuljong for den gode smaken)
Barna har selv med seg mat til frokost og ettermiddag. Her er det viktig å tenke enkelt og det som barna spiser og blir mette av. Til frokost er det lurt å ha med litt næringstett mat, som holder barnet mett frem til lunsj, og til ettermiddagen er det lurt med litt enklere mat, som ikke behøver å mette så mye før barnet skal hjem og spise middag. "Den beste matpakken er den som blir spist" Vi serverer grønt og noe frukt til alle måltider og eventuelt melk om de ønsker det, men vi bruker vann som tørstedrikke hos oss.
Vi bruker god tid på måltidene våre og de ansatte er alltid aktiv deltagende under alle måltider.
Publisert av Kristian Olav Hvesser
Sist endret 23.08.2024 14.41