Mat

I Kurland barnehage har vi fokus på god og sunn mat som gir energi til kroppen. Våre daglige måltider består av grovt brød/knekkebrød, sunne påleggstyper, lettmelk, vann og frukt. Vi har havregrøt en dag i uke og baker grove rundstykker som en variasjon i hverdagen. 

Vi tilbyr matlagingsgrupper for barna som går på stor avdeling. Vi lager sunn og god mat fra bunnen av. Gjennom matlagingsgruppene får barna en begynnende forståelse for hvilken type mat som er bra for kroppen. Eksempel på mat som vi serverer: Supper (grønnsaksuppe, gulrotsuppe, linsesuppe), spagetti bolognese m/linser og bønner,  fiskemåltid (laks, torsk, fiskekaker) og forskjellige salater. Gjennom deltakelse i matlagingen er det lettere å få barna til å prøve nye smaker. Vi ser også at barna har stor påvirkning på hverandre og at flere og flere smaker og liker maten vi lager. 

I forbindelse med fellesarrangementer som karneval, markering av samenes nasjonaldag, Id, 17. mai, nissefest o.l. serverer vi fest mat eller tradisjons mat som er knyttet opp mot dagens arrangement.