Oppvekstplanen er en strategi for hvordan vi skal skape gode oppvekstsvilkår for alle i Lørenskog kommune. Det er en plan for alle sektorer og virksomheter som arbeider med noe som berører barn og unges liv. Den sier at oppdraget må løses i fellesskap mellom det offentlige og frivillige organisasjoner og foreninger, næringsliv, innbyggere og- ikke minst- med dem det gjelder: barn og unge i Lørenskog.

Strategien illustreres ved “Huset” som viser hvordan vi må tenke og jobbe for at Lørenskog skal være en god kommune å vokse opp i.
Grunnmuren i huset står for ambisjonene våre- hva vi ønsker å få til.
Rommene i huset peker på hvilke faktorer vi må være opptatt av for at barn og unge skal ha det bra. Dette er utarbeidet med utgangspunkt i kunnskapsmodellen «Barnets behov i sentrum» som er en anerkjent modell og brukes i mange land. Huset representerer det kunnskapsgrunnlaget vi i Lørenskog skal ta utgangspunkt i; hva er viktig for våre barn og unge? - som vi videre vil velge tiltak og metoder ut fra.
Taket rommer det felles tankesettet og verdiene vi trenger for å virkeliggjøre intensjonene i grunnmuren og i rommene.
Denne strategien forholder seg til utfordringsbildet, men ønsker først og fremst å løfte frem mulighetene som ligger foran oss, om vi klarer å utnytte alle de ressursene som fins i kommunen, frivillighet, organisasjoner, næringsliv, nærmiljø og hos barn og unge selv.
En strategisk plan er en overordnet plan som i liten grad peker på konkrete tiltak eller virksomheter, men peker ut retningen kommunen skal følge de neste årene. Målet er at denne retningen gir et tydelig grunnlag for alle andre planer, aktiviteter, tilbud og prioriteringer som omhandler barn og unge.
Strategien bygger også videre på mange av tankene og satsingsområdene i strategiene for Helse, omsorg og mestring, Kultur, HR og Digitalisering.