Kulturforeningen har siden den ble stiftet i 2007 jobbet med å tilby fritidsaktiviteter for barn og unge i Lørenskog. Lokalene huser også den tyrkiske moskeen på Kjenn.
– Det er ca. 500-600 lørenskoginger med tyrkisk bakgrunn som er tilknyttet foreningen vår, sier Ibrahim Sahin, som er leder Lørenskog Tyrkisk Kulturforening. – Formålet med foreningen er å hjelpe medlemmene med å integreres i det norske samfunnet. Vi tilbyr også medlemmene våre opplæring i religion.
Aktiviteter skaper relasjoner
Kulturforeningen har mange aktiviteter rettet mot barn og unge og er åpne for alle som ønsker det.
– Barn og unge er viktige for oss. Vi ønsker at barn og unge som vokser opp skal integreres det norske samfunnet, og bli en ressurs. Derfor er vi opptatt av å skape nettverk på tvers av kultur og religion, poengterer Kevser Sarman, sekretær i Lørenskog Tyrkisk Kulturforening.
– Nå i høst skal vi starte opp med leksehjelp for barn fra 10 år og oppover, det er det flere som har ønsket. Det passer godt inn i vårt integreringsmål om at utdanning er viktig. Leksehjelpen vil være åpen for alle som ønsker det, sier Sahin.
I tillegg brukes foreningens lokaler til fritidsklubb for unge, de arrangerer filmkvelder og har også tatt med barn og unge på tur, til blant annet Tusenfryd.
– Veldig mange unge i foreningen er aktive i en av de mange idrettsforeningene i Lørenskog, og i oktober arrangeres en fotballturnering i Fjellhamarhallen. Vi ønsker å invitere alle barn og unge i Lørenskog til turneringen, sier Sahin.
En god oppvekst handler om trygge familier
Både lederen og sekretæren opplever at barn av tyrkiske foreldre er godt integrert i Lørenskog-samfunnet og både trives, er med på fritidsaktiviteter og har gode venner.
– Som forening ønsker vi også å jobbe forebyggende og være en støtte for dem som trenger det. Hvis vi ser at en familie sliter, oppfordrer og bistår vi dem med å søke hjelp. Lørenskog kommune har et stort hjelpeapparat med mange dyktige fagfolk, og hvis vi tidlig kan bistå noen med å få profesjonell hjelp, kan vi også forhindre utenforskap, poengterer Sarman.