Mandat

Oppvekststrategien, helse, omsorg og mestringsstrategien og kulturplanen er i tillegg til Kommuneplanen og kommunedirektørens styringsbrev, retningsgivende for det tverrfaglige samarbeidssystemet.  

Gjennom tverrfaglig samarbeid om generelle oppvekstspørsmål sikres en koordinert innsats for barn og unges oppvekstmiljø i Lørenskog kommune.

Samarbeidet skal fremme samhandling mellom de involverte sektorene og virksomhetene, ved å kjenne hverandre og hverandres mandat. Videre skal samarbeidet sikre at sektorene og virksomhetene får mer effekt ut av tiltak, ved at de involverte støtter og utfyller hverandre. Samarbeidet skal bidra til bearbeidelse, analyse og drøfting av blant annet forskning og ungdomsundersøkelser for å sikre felles forståelse av situasjonsbildet.

Styringsgruppa

Styringsgruppa består av direktørene fra sektorene: oppvekst- og utdanning, helse- omsorg og mestring, og kultur. Disse fatter beslutninger som handler om omfordeling av ressurser og prinsipielle spørsmål knyttet til oppdragene. Kommunens politikontakt kan innkalles på saker som gjelder politiets oppgaver.

Styringsgruppa følger opp oppdrag og prosjekter hvor flere sektorer er involvert. Styringsgruppemøtene knyttes opp mot disse, og innkalling skjer ved behov. De prioriterte satsingene i kommuneplanen skal være i fokus.

Prosjekter som er satt i drift følges opp i linja.  

Styringsgruppa vil fortsatt fungere som det styrende nivå i SLT-modellen i tillegg til føringer fra politiråd. Direktør for OUS vil delta fast i politiråd. Direktører fra andre sektorer innkalles ved behov på sak.

Arbeidsgruppa (TFS-AU)  

Arbeidsutvalget består av virksomhetsledere fra de tre sektorene som nevnt i styringsgruppa. I tillegg til kommunens politikontakt fra Øst politidistrikt. Fylkeskommunen vurderes inn som deltagere i tilknytning til oppdrag.

TFS-AU har ansvaret for iverksetting av de konkrete tiltakene i etterkant av workshopene i januar/ september. Deltakerne i TFS-AU vil følge opp forbindelsen mellom oppdraget og de konkrete tiltakene. Det tilstrebes å lage arbeidsgrupper på et lavere nivå, slik at avdelingsledere og andre ansatte fra virksomhetene kan delta i arbeidsgrupper knyttet til oppdrag. På denne måten vil TFS-AU være dynamisk. Møtene i TFS-AU vil arrangeres på bakgrunn av oppdragene, og bare de virksomhetslederne som er relevant for de prioriterte satsingene deltar på møtene.  

TFS-AU vil fortsatt være det koordinerende nivået i SLT-modellen

Utøvende nivå

Utøvende nivå består av de som jobber i det direkte arbeidet med barn og unge i kommunen. På dette nivået finnes det flere faste tverrfaglige team og arbeidsgrupper som følges opp i linjen. Nye og avgrensede prosjekter og arbeidsgrupper følges opp i TFS-AU inntil linjeansvar er fordelt.  

En gang i året vil det arrangeres en oppvekstkonferanse for ansatte som jobber med barn og unge. Konferansen skal sikre deling av hvordan vi jobber for å løse oppdragene. Tema for oppvekstkonferansen vil ha sammenheng med de prioriterte satsingsområdene fra kommuneplanen og/ eller oppdragene fra Styringsbrevet.  

SLT-nettverk vil arrangeres jevnlig for de som i hovedsak jobber forebyggende mot ungdom, men vil også være åpne for de som jobber med barn og foreldre.

Ved behov vil det arrangeres oppvekstnettverk, kurs og/eller kompetansehevende tiltak. 

Oppdragsverksted/workshop

To ganger i året samles styringsgruppa og TFS-AU til en felles workshop hvor vi prioriterer oppdrag i samsvar med kommunedirektørens styringsbrev, oppvekststrategien, HOM-strategien og kulturplanen. Fylkeskommunen vurderer å inviteres med.

SLT-koordinator og koordinator for Det tverrfaglige samarbeidssystemet har i fellesskap ansvar for å planlegge og gjennomføre workshopene.  

De enkelte virksomhetslederne tar ansvar for å rapportere inn arbeid i arbeidsgruppene til TFS-AU. SLT-koordinator og koordinator for TFS rapporterer videre til styringsgruppe.

SLT-koordinator og koordinator for TFS fordeler oppfølgingsansvar etter tema. Hvor SLT-koordinator har et spesifikt fokus på forebygging av rus, kriminalitet og sosiale problemer i lokalsamfunnet. Mens koordinator for TFS har et bredere fokus og formål, som kan omfatte helse, utdanning, velferd, psykisk helse, sosial omsorg og andre områder som påvirker barn og unges trivsel og utvikling.